Veřejná podpora firemní filantropie - Lejnarová, Barbora; Slintáková, Barbora; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je ilustrovat dopad na základ daně společnosti poskytující dar pomocí různých druhů filantropických aktivit, jako jsou například sponzorské dary, matchingové fondy, peněžní a nepeněžní bezúplatné plnění či CRM aktivity. Cílem je také ilustrovat dopad různých filantropických aktivit na daň firmy a neziskové organizace. Bude vytvořena fiktivní nezisková organizace a fiktivní firma. Na základě jejich výnosů a nákladu bude znázorněn postup pro výpočet daňové povinnost a daň samotná. Závěrem budou porovnány jednotlivé výše daňových povinnosti včetně komentáře a jejich zhodnocení.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses