Nákup elektrické energie v malých obcích - Kohút, Daniel; Sedmihradská, Lucie; Hulínský, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zabývá možnostmi úspor při dodávkách elektrické energie do malých obcí. Posuzovány jsou obce ve Středočeském kraji s 200-500 obyvateli. Cílem práce je navrhnout možnosti úspor při nakupování dodávek elektrické energie v obcích. Vysvětleny jsou nejběžnější možnosti úspory a zvolený problém je řešen pomocí náhledů do výdajů u obcí splňujících kritéria. Na reálných příkladech jsou porovnávány obce, které v oblasti energetiky podnikají úsporné kroky a obce, které tyto výdaje neoptimalizují. Výzkumem je zjištěno, že většina obcí nevyužívá žádnou možnost levnějších dodávek elektrické energie, přestože znají postup, jak levnějších dodávek dosáhnout. Děje se tak z důvodu velké vytíženosti starostů územních jednotek. Výsledky této práce umožňují obcím, které budou ochotné se tématu věnovat, aplikovat doporučené metody a tím uvolnit rozpočet pro ostatní projekty
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses