Trh umění jako příležitost pro investice do reálných aktiv - Sochůrek, Martin (2020)
Tato práce se zabývá investicemi do umění jako možností investice do reálných aktiv. Čtenáři představí český trh s uměním i způsoby, jakými je na něm možno získat či naopak prodat umělecké dílo. Na konkrétních případech budeme zkoumat, jakých výnosů může být ve světě umění dosaženo, co jsou jeho hlavní přednosti i v čem naopak tkví nevýhody takovéto investice. Následně představíme zástupce jiných finančních i reálných aktiv, která budou s uměním jako aktivem srovnávána.