Trh umění jako příležitost pro investice do reálných aktiv - Sochůrek, Martin; Mandel, Martin, 1962-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato práce se zabývá investicemi do umění jako možností investice do reálných aktiv. Čtenáři představí český trh s uměním i způsoby, jakými je na něm možno získat či naopak prodat umělecké dílo. Na konkrétních případech budeme zkoumat, jakých výnosů může být ve světě umění dosaženo, co jsou jeho hlavní přednosti i v čem naopak tkví nevýhody takovéto investice. Následně představíme zástupce jiných finančních i reálných aktiv, která budou s uměním jako aktivem srovnávána.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses