Spekulativní bubliny na trhu nemovitostí a jejich význam v současnosti - Uvírová, Veronika (2020)
Bakalářská práce se zabývá výskytem spekulativních bublin na nemovitostních trzích. První část je věnována teorii spekulativních bublin, jejich definici, druhům, fázím vývoje a detailnějšímu pohledu na některé již proběhlé bubliny. Ve druhé části práce se věnuji vývoji cen na nemovitostních trzích v České republice, s užším zaměřením na Prahu, a porovnávám je s makroekonomickými ukazateli, abych zhodnotila jejich vývoj před nemovitostní krizí v letech 2005–2008 s aktuálním vývojem na trhu.