Spekulativní bubliny na trhu nemovitostí a jejich význam v současnosti - Uvírová, Veronika; Dvořák, Petr, 1960-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá výskytem spekulativních bublin na nemovitostních trzích. První část je věnována teorii spekulativních bublin, jejich definici, druhům, fázím vývoje a detailnějšímu pohledu na některé již proběhlé bubliny. Ve druhé části práce se věnuji vývoji cen na nemovitostních trzích v České republice, s užším zaměřením na Prahu, a porovnávám je s makroekonomickými ukazateli, abych zhodnotila jejich vývoj před nemovitostní krizí v letech 2005–2008 s aktuálním vývojem na trhu.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses