Přeshraniční přeměny mezi ČR a SR - Dadejová, Jana; Vomáčková, Hana; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce je srovnání právních, účetních a daňových předpisů při realizaci fúzí podle českých a slovenských norem, vymezení rozdílných přístupů a aplikace poznatků na názorném příkladu. Obsahem první kapitoly je vymezení jednotlivých druhů přeměn s důrazem na fúze. Další dvě kapitoly jsou věnované právním úpravám přeshraničních fúzí podle české a slovenské legislativy. Čtvrtá a páta kapitola analyzují přeměny realizované v letech 2014 – 2018 do České republiky ze zahraničí a z České republiky do zahraničí.Poslední kapitola je věnovaná praktickému příkladu fúze sloučením dvou českých a dvou slovenských společností se zaměřením na účetní postup při procesu přeměny. V závěru jsou shrnuty rozdíly právních a účetních předpisů platných pro zúčastněné strany, kde se při přeshraniční přeměne musí zanikající společnost přizpůsobit normám platným v státě nastupnické společnosti.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses