Hospodárenie, účtovníctvo a vykazovanie subjektov v zdravotných systémoch Českej a Slovenskej republiky - Stalmašeková, Simona; Pelák, Jiří, 1977-; Šindelář, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práca sa zaoberá segmentom zdravotníctva v Českej a Slovenskej republike v troch oblastiach. Cieľom diplomovej práce je previesť analýzu zdravotných systémov oboch republík a komparáciu v oblasti hospodárenia – financovanie nemocníc, účtovníctva zdravotných poisťovní a výkazníctva poisťovní pre konsolidačné účely. Táto práca je rozdelené do piatich kapitol. Prvá kapitola sa venuje pojmom a úvodu do zdravotníctva, druhá opísaniu vybraných subjektov pre komparáciu. Tretia kapitola poukazuje na hospodárenie, pričom sa venuje hlavne financovaniu nemocníc a DRG systému, štvrtá kapitola je zameraná na špecifiká účtovníctva zdravotných poisťovní a posledná piata kapitola pojednáva o vykazovaní pre konsolidačné účely. V závere tejto práce sú zosumarizované získané poznatky z jednotlivých kapitol.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses