Problémové aspekty nemovitých věcí v účetnictví a v daních - Skuček, Michal; Molín, Jan, 1978-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se soustředí na problematiku nemovitých věcí v účetnictví a v daních. Cílem práce je popsat a určit správné postupy v oblastech účtování a zdaňování nemovitých věcí. Práce je rozdělena do tří částí, z nichž každá se jednotlivě věnuje určitým aspektům nemovitých věcí z právního, účetního a daňového hlediska. V první části jsou nemovité věci rozebrány z hlediska obecného a z hlediska právní regulace. Druhá část se zaměřuje na účetní aspekty zejména s ohledem na rozdílnosti mezi Mezinárodními standardy účetního výkaznictví a českými účetními předpisy. Třetí část je věnována právní úpravě daní týkajících se nemovitých věcí. Poslední část shrnuje některé účetní a daňové poznatky práce v praktickém příkladu.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses