Přechod z daňové evidence na účetnictví u individuálního podnikatele - Kaplan, Daniel (2020)
Cílem práce je návrh postupu přechodu z daňové evidence na účetnictví u individuálního podnikatele. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je detailně charakterizována daňová evidence i účetnictví, společně s jejich zákonnou úpravou. Dále je uveden způsob jejich vedení, a to společně s jejich výhodami a nevýhodami. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části na názorném postupu u individuálního podnikatele. U tohoto podnikatele jsou provedeny veškeré nároky na správný přechod z daňové evidence na účetnictví. Na závěr práce jsou porovnány položky snižující a zvyšující základ daně a zjištěn daňový dopad u individuálního podnikatele.