Přechod z daňové evidence na účetnictví u individuálního podnikatele - Kaplan, Daniel; Hospodka, Jan; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem práce je návrh postupu přechodu z daňové evidence na účetnictví u individuálního podnikatele. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je detailně charakterizována daňová evidence i účetnictví, společně s jejich zákonnou úpravou. Dále je uveden způsob jejich vedení, a to společně s jejich výhodami a nevýhodami. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části na názorném postupu u individuálního podnikatele. U tohoto podnikatele jsou provedeny veškeré nároky na správný přechod z daňové evidence na účetnictví. Na závěr práce jsou porovnány položky snižující a zvyšující základ daně a zjištěn daňový dopad u individuálního podnikatele.
Vedoucí práce: Jan Hospodka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses