Technické řešení účetnictví individuálního podnikatele - Dostál, Daniel (2020)
Bakalářská práce pojednává o technickém vedení účetnictví samostatného podnikatele, které představuje také daňovou evidenci a evidenci příjmů a pohledávek.Teoretická část v první řadě poskytuje přehled o možnostech evidence a přechodu mezi nimi. Následují programy pro fakturaci, daňovou evidenci a vedení účetnictví s komentářem, jak postupovat při jejich výběru. Potenciální variantou je taktéž využití služeb externího vedení účetnictví a nesmí se zapomínat na zálohování a ochranu dat související s činností podnikatele.Závěrečný průzkum trhu se zčásti odvíjí od potřeb 5 ukázkových samostatných podnikatelů, pro některé je vhodné užívání fakturačních programů, hodnocena je kvalita nastavení a poměr ceny k nabízeným funkcím. Následuje rozhodování mezi účetními programy a doporučení pro ukázkové podnikatele. Pro představu o cenách externího vedení účetnictví, byla zkalkulována roční nákladovost pro každého.