Vliv tréninku relational mindfulness na zvládní emocí a vzahů v pracovním i osobním životě - Hájková, Blanka; Vich, Marek; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Mindfulness je v této době rozvíjející se fenomén, který má řadu pozitivních dopadů na oblasti lidského fungování a tím dále ovlivňuje člověka i v mezilidské interakci. Tato práce se věnuje benefitům relational mindfulness a RMT na kvalitu mezilidských vztahů a zvládání emocí jak v pracovním, tak v osobním životě. Je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části seznamuje s pojmem mindfulness a především jaké efekty má mindfulness na jednotlivce, dále se věnuje dopadům mindfulness na mezilidské vztahy v osobním i pracovním životě. Popsáno je v této části i relational mindfulness kurz RMT. V praktické části jsem se nechala inspirovat kvalitativní metodou IPA a zkoumám dlouhodobé účinky relational mindfulness na absolventy kurzu RMT a jestli jim kurz pomohl ve zvládání současné situace spojené s vypuknutím epidemie COVID-19.
Vedoucí práce: Marek Vich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses