Metody pro vykazování výnosů dle IFRS 15 se zaměřením na dlouhodobé smlouvy - Pinkasová, Kamila (2020)
Bakalářská práce rozpracovává téma mezinárodního standardu IFRS 15 Výnosy ze smluv se zákazníky. Konkrétně se zaměřuje na poslední krok nového modelu pro vykazování výnosů, který standard přináší. Práce se snaží přehledně popsat v jakém okamžiku, případně v jaké výši, má být transakční cena uznána do výnosů a jaké povinnosti vznikají při zveřejňování výroční zprávy. Aplikace standardu je dále zkoumána na menším vzorku evropských stavebních firem za účelem přiblížení formy vykazovaných informací a zhodnocení, zda jsou tyto povinnosti dodržovány. Forma bývá často odlišná, ale většina informací se nachází v příloze k účetní závěrce, i když ne vždy můžeme všechny informace dohledat.