Zálohy v podvojném účetnictví a dle zákona o DPH - Jakoubek, Filip (2020)
Bakalářská práce pojednává o problematice využití záloh v podvojném účetnictví dle Českých účetních standardů a zákona o dani z přidané hodnoty. Věnuje se rozdílnému využití zálohových faktur a daňových dokladů. V teoretické části se čtenář seznámí se základními pojmy pro dobrou orientaci v tématu. Praktická část obsahuje komentované příklady, na kterých je poukázána běžná praxe. Cílem práce je ucelený přehled možností využívání záloh v podvojném účetnictví dle Českých účetních standardů a zákona o dani z přidané hodnoty.