Finanční analýza OLMA, a.s. - Mikolášková, Anna; Heršálek, Petr; Nistorenco, Taisia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem bakalářské práce je pomocí finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví a stabilitu společnosti OLMA, a. s. v letech 2014 - 2018. Cílem je také, pomocí dostupných dat, zjistit hospodářské postavení a nastínit silné a slabé stránky společnosti. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část zahrnuje charakteristiku společnosti, charakteristiku odvětví a vymezení hlavních konkurentů. Druhá část se zabývá samotnou finanční analýzou, která zahrnuje především popis ukazatelů s následným výpočtem a porovnání těchto ukazatelů s konkurencí a odvětvím. V závěru je vyhodnoceno celkové zdraví společnosti.
Vedoucí práce: Petr Heršálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses