Komparace náročnosti vedení daňové evidence a účetnictví u individuálního podnikatele - Vacková, Tereza; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce stojí na hlavní hypotéze, že daňová evidence je méně náročná nežli podvojné účetnictví. Práce se zaměřuje na roli účetních, kteří vedou daňovou evidenci a účetnictví, na administrativní, časovou náročnost a náročnost na znalostní požadavky vedení obou systémů za předpokladu, že náročnosti jsou ovlivněny několika aspekty. Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat náročnost vedení daňové evidence a účetnictví a jejich následné porovnání.Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá identifikací individuálního podnikatele a vykazováním příjmů fyzických osob. Dále vysvětluje pojmy daňová evidence a účetnictví, seznamuje se související legislativou v České republice, poukazuje na základní principy vedení systémů, porovnává je a vymezuje základní aspekty, které evidence zjednodušují či komplikují.Druhá, praktická, část je založena na průzkumu dané problematiky z praktického pohledu zpracovatelů pomocí vypracovaného dotazníku.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses