Daňová evidence a účetnictví individuálního podnikatele - Leová, Minh Ngoc (2020)
Práce se zaměřuje na dvě možnosti zachycení hospodářské činnosti individuálního podnikatele, a to na daňovou evidenci a účetnictví. V teoretické části je definováno, kdo je to podnikatel, jaký je proces zahájení podnikatelské činnosti, registrační povinnosti po zahájení podnikání a další způsoby zachycení hospodářské činnosti podnikatele. Dále jsou vymezeny základní principy, zásady a postupy při vedení daňové evidence a účetnictví. Práce je zakončena komplexním příkladem, který je ukázkou využití uvedených způsobů evidence hospodářské činnosti v praxi.