Trendy interného kontrolovania vybraného nadnárodného podniku - Jánoška, Marcel (2020)
Cieľom diplomovej práce je determinovať trendy v internom kontrolovaní vo vybranomnadnárodnom podniku. Za nadnárodný podnik sme si vybrali spoločnosť adidas Group.Práca je rozdelená do piatich kapitol. Diplomová práca obsahuje päť tabuliek a jedenásťobrázkov. Prvá kapitola je venovaná teoretickému vymedzeniu riešenej problematiky.V kapitole sú definované hlavné pojmy v oblasti kontrolovania. Druhá kapitolacharakterizuje hlavný cieľ a čiastkové ciele práce. V tretej kapitole uvádzame metodikua metódy použité pri vypracovávaní diplomovej práce. Štvrtá kapitola obsahuje výsledkypráce. Predstavený je nielen podnik a jeho história, ale aj konkrétne interné kontrolnésystémy využívané v spoločnosti adidas Group. Záverečná kapitola obsahuje determináciuzistených trendov vo vybranom podniku a návrh zlepšenia interného kontrolovania sozameraním sa na kontrolovanie zamestnancov.