Vnitřní kontrolní systém v konkrétním podniku - Stoianova, Irina (2020)
Cílem této práce je zjistit, zda a do jaké míry je vnitřní kontrolní systém centra sdílených finančních služeb (Global Financial Solutions) společnosti Pfizer, spol. s r.o. se sídlem v České republice v souladu s platným rámcem COSO z roku 2013. Práce je uskupena do kapitol odpovídajících jednotlivým komponentám vnitřního kontrolního systému. V rámci každé kapitoly se autor věnuje jejich teoretickému i praktickému popisu ve společnosti. V teoretické části je tak práce zaměřena na vymezení jednotlivých komponent a odpovídajících zásad, jichž je potřeba splnit pro zajištění přiměřené jistoty dosažení hlavních cílů společnosti dle COSO. Praktická část sebou představuje popis fungování vnitřního kontrolního systému v GFS Pfizer v návaznosti na zásady vyžadované rámcem a taktéž doporučení autora pro vylepšení fungování jednotlivých oblastí VKS.