Vnitřní kontrolní systém v konkrétním podniku - Stoianova, Irina; Pelák, Jiří, 1977-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této práce je zjistit, zda a do jaké míry je vnitřní kontrolní systém centra sdílených finančních služeb (Global Financial Solutions) společnosti Pfizer, spol. s r.o. se sídlem v České republice v souladu s platným rámcem COSO z roku 2013. Práce je uskupena do kapitol odpovídajících jednotlivým komponentám vnitřního kontrolního systému. V rámci každé kapitoly se autor věnuje jejich teoretickému i praktickému popisu ve společnosti. V teoretické části je tak práce zaměřena na vymezení jednotlivých komponent a odpovídajících zásad, jichž je potřeba splnit pro zajištění přiměřené jistoty dosažení hlavních cílů společnosti dle COSO. Praktická část sebou představuje popis fungování vnitřního kontrolního systému v GFS Pfizer v návaznosti na zásady vyžadované rámcem a taktéž doporučení autora pro vylepšení fungování jednotlivých oblastí VKS.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses