Úloha investičních pobídek v České republice se zaměřením na společnosti v Pardubickém kraji - Kopová, Lucie (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem investičních pobídek, které jsou v České republice poskytovány od roku 1998. Práce popisuje fungování systému investičních pobídek a zhodnocuje jeho vývoj na základě vydaných novelizací zákona o investičních pobídkách. V další části se práce zaměřuje na vliv pobídek na Pardubický kraj. Sledují se udělené investiční pobídky v tomto kraji za roky 2010 až 2019 z různých hledisek. Zároveň je zkoumáno, zda mají udělené investiční pobídky vliv na nezaměstnanost, HDP, mzdu a produktivitu práce Pardubického kraje. V závěru práce je zhodnocen systém investičních pobídek společnostmi, které v kraji čerpaly pobídku.