Úloha investičních pobídek v České republice se zaměřením na společnosti v Pardubickém kraji - Kopová, Lucie; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem investičních pobídek, které jsou v České republice poskytovány od roku 1998. Práce popisuje fungování systému investičních pobídek a zhodnocuje jeho vývoj na základě vydaných novelizací zákona o investičních pobídkách. V další části se práce zaměřuje na vliv pobídek na Pardubický kraj. Sledují se udělené investiční pobídky v tomto kraji za roky 2010 až 2019 z různých hledisek. Zároveň je zkoumáno, zda mají udělené investiční pobídky vliv na nezaměstnanost, HDP, mzdu a produktivitu práce Pardubického kraje. V závěru práce je zhodnocen systém investičních pobídek společnostmi, které v kraji čerpaly pobídku.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses