Trh s vínem v ČR - Tomanová, Magdalena; Čermáková, Elvíra; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této práce je zmapovat současnou situaci na vinařském trhu v České republice a lépe pochopit jeho problematiku. Dílčím cílem je nastínění předpokládaného vývoje v oblasti vinohradnictví a vinařství. Ze začátku práce seznamuje čtenáře s historií vína. Dále se práce zabývá současným stavem na trhu s vínem, kde se zaměřuje na plochu vinic, spotřebu vína, legislativní úpravy českého vinařství, rozdělení vín a stručný přehled o vinařství ve světě. Další část práce pojednává o obchodu s vínem a obsahuje informace o vývoji dovezeného a vyvezeného vína v posledních letech. V závěrečné části analyzuje vývoj vinohradnictví a vinařství v České republice prostřednictvím dotazníku. Závěrečným zjištěním je, že česká vína získávají na popularitě a jejich konzumace stoupá.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses