Spoločná poľnohospodárska politika a sebestačnosť - Porezaná, Lucia; Antal, Jarolím, 1986-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práca sa zaoberá sebestačnosťou potravín v Českej republike a Európskej únii. Práca je rozdelená na tri hlavné kapitoly. Prvá kapitola je teoretická a vysvetľuje rozdiel medzi potravinovou bezpečnosťou a sebestačnosťou, možné výpočty potravinovej sebestačnosti, dôvody vzniku Spoločnej poľnohospodárskej politiky a vysvetľuje, prečo sa členské štáty snažili o napĺňanie potravinovej sebestačnosti. Druhá časť práce sa zaoberá dnešným smerovaním Spoločnej poľnohospodárskej politiky a poľnohospodárskym dotáciám, ktoré je možné v súčasnosti v Českej republike poberať. Posledná kapitola analyzuje potravinovú sebestačnosť Českej republiky a Európskej únie, a taktiež dlhodobú spotrebu potravín českými obyvateľmi. Na záver práca vysvetľuje dôležitosť potravinovej sebestačnosti v dnešnej dobe.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses