Daňové ráje a EU - Holý, Hynek; Antal, Jarolím, 1986-; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, zda Evropská unie vytváří prostředí pro existenci daňových rájů, dále poskytuje srovnání vybraných daňových rájů souvisejících s EU, stejně tak zhodnocuje české právo ve vztahu k těmto daňovým rájům. Následně práce obsahuje charakteristiku daňových rájů a s nimi spojenými operacemi, komparaci vybraných daňových rájů, rozbor daňové harmonizace v rámci EU a to jak návrhů OECD v rámci iniciativy BEPS, tak i konkrétních směrnic a dalších zvažovaných opatřeních.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses