Řešení rozsáhlých distribučních úloh v systému MPL for Windows/Gurobi - Mironidis, Vojtěch (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na představení několika typů distribučních úloh lineárního programování a dále na měření a následné porovnávání výkonu dvou různých solverů, Gurobi a CPLEX, při řešení těchto úloh o značných rozsazích. Solvery byly spouštěny nejprve samostatně a poté v propojení s dalším softwarovým nástrojem MPL for Windows. V textu je krátký popis daných solverů a popis procesu generace dat pro výpočetní experimenty. Práce také obsahuje postup, jakým způsobem je možné propojit solvery s daty. V neposlední řadě jsou v práci uvedeny konkrétní kódy matematických modelů, které dané problémy řeší.