Řešení rozsáhlých distribučních úloh v systému MPL for Windows/Gurobi - Mironidis, Vojtěch; Jablonský, Josef, 1955-; Hanousek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na představení několika typů distribučních úloh lineárního programování a dále na měření a následné porovnávání výkonu dvou různých solverů, Gurobi a CPLEX, při řešení těchto úloh o značných rozsazích. Solvery byly spouštěny nejprve samostatně a poté v propojení s dalším softwarovým nástrojem MPL for Windows. V textu je krátký popis daných solverů a popis procesu generace dat pro výpočetní experimenty. Práce také obsahuje postup, jakým způsobem je možné propojit solvery s daty. V neposlední řadě jsou v práci uvedeny konkrétní kódy matematických modelů, které dané problémy řeší.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses