Společenská odpovědnost firem v EU - Reitingerová, Marie (2020)
Cílem bakalářské práce bylo přiblížit téma společenské odpovědnosti a jejího zakotvení v rámci normativních právních aktů Evropské unie, konkrétně v rámci Směrnice o nefinančním reportingu 2014/95/EU. Poznatky jsou dále aplikovány na konkrétní firmu, Plzeňský Prazdroj a.s. V praktické části práce mapuje konkrétní nefinanční aktivity dané firmy a způsob jejich reportování. Dále práce hodnotí soulad daného reportování s obsahem směrnice a národní legislativy. Hlavními metodami použitými při vypracování byla literární rešerše, analýza a explanace.