Interpretácia kultúrneho dedičstva v mestských pamiatkových rezerváciách prostredníctvom neosobných foriem interpretácie - Masaryková, Michala; Jarolímková, Liběna; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práca je zameraná na podstatu kultúrneho dedičstva a jeho interpretáciu prostredníctvom neosobných foriem interpretácie v mestských pamiatkových rezerváciách. Teoretická časť sa venuje kultúrnemu dedičstvu, jeho interpretácii, plánovaniu interpretácie, či jej hodnoteniu. Následne je práca zameraná na neosobné formy interpretácie využívané v mestských pamiatkových rezerváciách. Cieľom práce bolo šetrenie dostupných neosobných foriem intepretácie v najväčšej mestskej pamiatkovej rezervácii Čiech - Pražskej pamiatkovej rezervácii. Práca prináša vlastný návrh metodiky hodnotenia, na základe ktorej bolo vyhodnotené prevedenie zmapovaných foriem.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses