Prevod Qlik Sense aplikácie pre vizualizáciu účtovných dát do PowerBI - Veškrna, Tomáš (2020)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou tvorby aplikácie pre vizualizáciu dát v Self Service Business Intelligence nástroji Power BI. Hlavným cieľom je presunutie aplikácie slúžiacej na vizualizáciu klientskych účtovných dát v korporátnej poradenskej spoločnosti PwC z nástroja Qlik Sense do nástroja Power BI.Teoretická časť práce sa zaoberá charakteristikou Business Intelligence riešenia, jeho obvyklých súčastí a tiež samoobslužnými Self Service BI riešeniami. Práca následne popisuje oblasť vizualizácie dát a dashboardov. Ďalej sú predstavené nástroje Qlik Sense a Power BI, ktoré sú potom porovnané z niekoľkých odlišných pohľadov.Praktická časť práce je venovaná opisu súčasného stavu aplikácie v prostredí Qlik Sense. Ďalej je popísaná podoba analyzovaných účtovných dát klientov PwC. Druhá polovica praktickej časti dokumentuje vytvorenú aplikáciu v nástroji Power BI, ktorá je v závere otestovaná na reálnych účtovných dátach klienta PwC.Prínosom tejto práce je predovšetkým vytvorená aplikácia na vizualizáciu klientskych účtovných dát v nástroji Power BI.