Kvalitativní analýza predikce trendů v oblasti informační bezpečnosti - Kubů, Tereza; Hološka, Jiří, 1983-; Filipová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce Kvalitativní analýza predikce trendů (hrozeb) v oblasti Informační bezpečnosti pojednává o problematice kybernetických hrozeb a schopností vybraných společností tyto zmíněné hrozby analyzovat a predikovat jejich vývoj. Teoretická část práce seznamuje čtenáře s oborem Kybernetické bezpečnosti, souvisejících hrozeb a metodami jejich klasifikace, jejichž principy jsou využity v praktické části mé diplomové práce. V praktické části jsou vybrané subjekty publikující výroční zprávy ohledně trendů a predikcí pro oblast kybernetické bezpečnosti podrobeny analýze z hlediska poskytování kvalitních a relevantních informací veřejnosti ohledně kybernetických hrozeb a jejich vývoje do budoucna. Výstupem tohoto zkoumání je zhodnocení využitelnosti těchto zdrojů pro tvoření bezpečnostních opatření dle stanovených kritérií kvalitativní analýzy.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses