Sekuritizace mezinárodní migrace v projevech Tomia Okamury a Marine Le Pen - Rossová, Maciré (2020)
Tématem této bakalářské práce je sekuritizace mezinárodní migrace v návaznosti na evropskou migrační krizi, která vrcholila v roce 2015 a stala se jedním z diskutovaných témat. Předmětem bádání jsou výstupy Tomia Okamury a Marine Le Pen v období od roku 2014 až 2016. Projevy byly rozčleněny do tří kategorií na základě jejich kontextu a příjemců sdělení a následně zkoumány dle tří sekuritizačních strategií.