Maloobchodní drogistická síť v jižních Čechách - Trávníčková, Monika; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem diplomové práce je zhodnocení maloobchodní drogistické sítě v jižních Čechách a návrh pro vybudování další prodejny společnosti Rossmann na tomto území. Teoretická část práce se zabývá definicí maloobchodu, maloobchodní sítí a problematikou lokalizace maloobchodu. Stěžejní částí diplomové práce je dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zachytit nákupní chování zákazníků drogerií v jižních Čechách, a terénní výzkum, v rámci kterého byly navštíveny všechny drogistické prodejny v jižních Čechách. Díky získaným informacím byl proveden výpočet indexu maloobchodní saturace jednotlivých okresů Jihočeského kraje a na základě toho byly určeny vhodné lokality pro umístění nové prodejny drogerie Rossmann v jižních Čechách.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses