Postavení Ruska na světovém trhu hliníku - Shelukhina, Diana; Gullová, Soňa, 1954-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se soustředí na postavení Ruska na světovém trhu hliníku. Cílem bakalářské práce je zhodnotit světový trh a postavení Ruska na tomto trhu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola analyzuje světový trh s hliníkem a soustředí se především na světovou produkci hliníku a lídry trhu, dále na vývoj cen, mezinárodní obchod a aktuální trendy a problémy na světovém trhu s hliníkem. Druhá kapitola zkoumá postavení Ruska na světovém trhu s hliníkem a uvádí údaje o produkci, vývozu a dovozu hliníku, informaci o největších ruských firmách na trhu s hliníkem. Třetí kapitola navazuje na předchozí kapitoly a zahrnuje popis problémů a perspektiv Ruska na světovém trhu s hliníkem, zvláštní část této kapitoly je věnována vývozu hliníku z Ruska do České republiky.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses