Energetická účinnost a energetika 4.0 v Evropské unii - Vrbková, Zuzana (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou energetické účinnosti a konceptem Energetika 4.0 se zaměřením na Evropskou unii, přičemž se snaží o zhodnocení vztahu mezi těmito dvěma tématy a určení způsobů, jak Energetika 4.0 může přispět ke zvýšení energetické účinnosti v EU. Práce dochází k závěru, že Energetika 4.0 ze své podstaty přispívá k vyšší energetické účinnosti a nalézá řešení pro zvýšení energetické účinnosti v EU ve třech hlavních oblastech: výrobě, přenosu a distribuci a konečné spotřebě elektrické energie.