Vývoj italského módního průmyslu se zaměřením na značku Salvatore Ferragamo - Sonsini, Sara (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj italského módního průmyslu. Podrobně zkoumá značku Salvatore Ferragamo. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vymezen italský módní průmysl. Je zde podrobně popsána značka Salvatore Ferragamo, která je následně porovnána s konkurenčními značkami. Praktická část se opírá o rozhovor s bývalou manažerkou pobočky této značky pro Českou republiku. Dalším klíčovým nástrojem pro praktickou část je dotazníkové šetření, které zjišťuje povědomí značky u generace Z a generace Y. Cílem této práce je zjistit, jak by měla značka Salvatore Ferragamo cílit na uvedené generace, jakožto na budoucí zákazníky. Na závěr jsou vyhodnoceny stanovené hypotézy a je poskytnuto doporučení co by mohla tato značka zlepšit, aby dosáhla lepšího povědomí mezi uvedenými generacemi.