Využití a dopad krátkodobých pronájmů Airbnb ve vybraných lokalitách - Müller, Michal; Čajka, Radek, 1983-; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá součástí sdílené ekonomiky založené na využívání krátkodobých pronájmů formou Airbnb. Zaměřuje se jak na obecnou charakteristiku této služby, tak také na popis některých jejích specifik. Zvláštní pozornost je přitom věnována některým podmínkám, které tuto službu bezprostředně ovlivňují, a činitelům, kterými tato služba působí na své okolí. Tomu odpovídají rovněž stanovené cíle a výstupy praktické části. Hlavním cílem bakalářské práce je na základě analýzy výzkumného šetření popsat, jaké je konkrétní využití krátkodobých pronájmů Airbnb ve vybraných lokalitách České republiky, identifikovat vliv těchto pronájmů na rezidentní bydlení a komunitní život a provést komparaci daného stavu se zahraničím.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses