Sestavování rozvrhu pro 2. stupeň základní školy U Nových Lázní v Teplicích - Rakašová, Rozalie; Sekničková, Jana; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této práce je pomocí víceindexového přiřazovacího problému a lexikograficky kompromisní metody sestavit rozvrhy pro druhý stupeň Základní školy U Nových Lázní v Teplicích. Pro sestavování rozvrhů se použije program MPL s řešitelem Gurobi a MS Excel pro lepší interpretaci výsledků. První část práce se věnuje obecnému popisu metod operačního výzkumu použitých k sestavení rozvrhů. Druhá část práce je zaměřena na popis vstupních dat a jejich úpravu pro model. Třetí kapitola spočívá v sestavení matematického modelu pro rozvrhování výuky a poslední část se zabývá výsledným zpracování dat a jejich vizuální úpravě. Výsledkem práce jsou rozvrhy pro třídy, učitele a učebny. Kompletní model zapsaný v MPL a výsledné rozvrhy pro třídy, učitele i učebny jsou uvedeny v přílohách. K práci je též přiložen soubor MS Excel se vstupními daty pro model a zpracováním rozvrhů a také soubor MPL for Windows s formulací matematického modelu.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses