Efektivita ekonomickej diplomacie CzechInvestu v prípade start-upov - Martišková, Andrea (2020)
Cieľom diplomovej práce bolo vyhodnotenie efektivity CzechInvestu ako agentúry v českom prostredí primárne zodpovednej za pomoc začínajúcim podnikom. Práca bola zameraná na inštitucionálne a strategické nastavenie podpory začínajúcich firiem a miesto, ktoré v ňom skúmaná agentúra zastáva. Prostredníctvom analýzy dotazníkového šetrenia start-upov a rozhovorov so zamestnancami CzechInvestu bola zisťovaná odpoveď na otázku, či je agentúra efektívnym aktérom ekonomickej diplomacie v prípade start-upov. Výsledkom riešenia skúmanej problematiky je, že ak vezmeme do úvahy celkovú kvalitu poskytovaných služieb, je CzechInvest efektívnym subjektom ekonomickej diplomacie. Pri pomoci start-upom s exportom do zahraničia a riešením problémov s tým súvisiacich je však CzechInvest efektívny len spolovice. Tieto nedostatky by mohli byť vyriešené individualizáciou služieb v rámci novej agentúry, ktorá vznikne zlúčením CzechInvestu a CzechTradu.