Efektivita ekonomickej diplomacie CzechInvestu v prípade start-upov - Martišková, Andrea; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cieľom diplomovej práce bolo vyhodnotenie efektivity CzechInvestu ako agentúry v českom prostredí primárne zodpovednej za pomoc začínajúcim podnikom. Práca bola zameraná na inštitucionálne a strategické nastavenie podpory začínajúcich firiem a miesto, ktoré v ňom skúmaná agentúra zastáva. Prostredníctvom analýzy dotazníkového šetrenia start-upov a rozhovorov so zamestnancami CzechInvestu bola zisťovaná odpoveď na otázku, či je agentúra efektívnym aktérom ekonomickej diplomacie v prípade start-upov. Výsledkom riešenia skúmanej problematiky je, že ak vezmeme do úvahy celkovú kvalitu poskytovaných služieb, je CzechInvest efektívnym subjektom ekonomickej diplomacie. Pri pomoci start-upom s exportom do zahraničia a riešením problémov s tým súvisiacich je však CzechInvest efektívny len spolovice. Tieto nedostatky by mohli byť vyriešené individualizáciou služieb v rámci novej agentúry, ktorá vznikne zlúčením CzechInvestu a CzechTradu.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses