Obchodní vztahy ČR s Myanmarem - Tlapa, Filip (2020)
Cílem této práce je na základě analýzy ekonomických a sociálních faktorů, stejně tak jako současné situace obchodních vztahů ČR s Myanmarem, odpovědět na otázku, zda je možné považovat Myanmar za perspektivního partnera pro obchodní spolupráci a případně v jakých odvětvích tkví největší potenciál budoucí spolupráce. Práce je členěna na čtyři kapitoly. První je věnována vymezení pojmům mezinárodní obchod a mezinárodní prostředí, ve druhé kapitole probíhá analýza situace ČR na základě makroekonomických ukazatelů a zahraničního obchodu, třetí kapitola je zaměřena na analýzu Myanmaru podle sociálních, politických, legislativních a ekonomických faktorů. Čtvrtá kapitola je zaměřena na obchodní vztahy ČR, jejich vývojem a na základě analýzy výše uvedených faktorů i příležitostem obchodních vztahů ve vybraných odvětví.