Ponuka vybranej cestovnej kancelárie - Janigová, Klára; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať ponuku vybranej cestovnej kancelárie. Pre analýzu bola zvolená slovenská cestovná kancelária Hydrotour. V prvej kapitole sú na základe odbornej literatúry predstavené základné pojmy súvisiace s činnosťou cestovnej kancelárie. Zdôraznené sú požiadavky a povinnosti, ktoré musí cestovná agentúra spĺňať, ako napríklad nevyhnutnosť cestovnej zmluvy a cestovného poistenia. Ďalej sú vysvetlené funkcie a typy cestovných kancelárií. Autorka v tejto kapitole taktiež uvádza, ktoré prvky tvoria produkt cestovnej kancelárie a v neposlednom rade objasňuje pojem účastník cestovného ruchu. Druhá kapitola je venovaná podrobnej analýze cestovnej kancelárie Hydrotour, ktorá v prvom rade predstavuje samotnú cestovnú kanceláriu, jej charakteristiku, pôvod, históriu a vývoj. Táto časť je následne zameraná na rozbor ponuky cestovnej kancelárie z viacerých hľadísk. Opisuje aj konkrétne ponúkané produkty a služby. Druhá kapitola napokon poskytuje prehľad foriem distribúcie, propagácie a podpory predaja, ktoré cestovná kancelária Hydrotour využíva. Kompletná ponuka je na základe predchádzajúcich kapitol nakoniec zhrnutá a vyhodnotená v SWOT analýze. Záver práce sa venuje zhodnoteniu dotazníkového šetrenia, ktorého respondentov predstavujú súčasní klienti cestovnej kancelárie.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses