Vliv vnitřního vývoje na zahraničně politické postoje zemí Visegradu. - Rysová, Kateřina; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraničně politickými postoji Visegrádské skupiny. Cílem je zjistit, jak byly vybrané postoje ovlivněny vnitřním vývojem jednotlivých zemí, konkrétně Maďarska a Polska, a jak vnitropolitické změny ovlivnily vztahy s klíčovými aktéry – EU a Ruskem. Práce nastiňuje politickou náladu, která vládla při založení skupiny napříč zeměmi V4 prostřednictvím popisu vzniku skupiny a dále se věnuje hlubší analýze postojů týkající se Ukrajiny, energetické bezpečnosti a migrační krize. Práce se zaměřuje především na zlomové okamžiky dané problematiky, které nejlépe demonstrují postoje jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses