Obchodní specifika při vstupu firmy na trh Kanady se zaměřením na pivovarnické odvětví a činnost CzechTrade - Dudová, Martina; Taušer, Josef; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je prozkoumání současného podnikatelského kanadského prostředí z hlediska možnosti vstupu českých vývozců piva. Práce je zaměřena také na činnost CzechTrade v Kanadě, jelikož autorka získala cenné informace na zahraniční stáži v Calgary. První kapitola hodnotí trh z pohledu PEST analýzy, která umožní získat obraz politického, ekonomického, socioekonomického a technologického stavu země. Na konci první kapitoly je i SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky Kanady. Druhá kapitola se věnuje postavení Kanady v mezinárodním obchodě. Značná část druhé a třetí kapitoly diplomové práce se zaměřuje právě na pivovarnické prostředí v Kanadě, práci agentury Czechtrade a jejímu pohledu na kanadský trh.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses