Komparace etických kodexů v bankovním sektoru - kontinentální Evropa a anglosaské země - Brunovský, Michal; Vymětal, Petr; Kolínský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem etických kodexů a jejich komparací v rámci bankovního sektoru. Hlavním cílem práce je na základě provedené analýzy etických kodexů vybraných bank zjistit jejich efektivitu a jejich dodržování v praxi. V první části práce je definována podnikatelská etika a sociální odpovědnost firem spolu s historickým vývojem etických kodexů a jejich obecnými cíli a principy. Druhá část je rozdělena na část anglosaských zemí a část zemí kontinentální Evropy. V těchto kapitolách je podrobná analýza etických kodexů vybraných bank, které spadají do těchto oblastí. Třetí část práce navazuje na tento rozbor provedenou komparací mezi etickými kodexy anglosaských bank a těch původem v zemích kontinentální Evropy. Poslední kapitola zkoumá praktickou efektivnost etických kodexů v bankovním sektoru a důsledky jejich porušování.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses