Proměny zahraniční politiky Kolumbie od roku 2002 - Růžičková, Kateřina; Fleissner, Kamil; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce se věnuje analýze proměn zahraniční politiky Kolumbie od roku 2002. Práce analyzuje zahraniční politiky tří prezidentů, Álvara Uribeho, Juana Manuela Santose a Ivána Duqueho ve čtyřech dimenzích, dimenzi systémové, národní, vnitrostátní a osobní. Teoretická část práce vymezuje pojmy zahraniční politika, její cíle a prostředky, definuje jednotlivé dimenze analýzy zahraniční politiky a dále prezidentský systém a prezidentskou diplomacii. Empirická část již analyzuje a porovnává jednotlivé zahraniční politiky na základě zvolených kritérií, vztahu k USA, vztahu k latinskoamerickému regionu, reprezentaci státu v zahraničí, vztahu k FARC a osobnosti prezidenta.
Vedoucí práce: Kamil Fleissner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses