Podnikatelský záměr na dovoz alkoholických nápojů z USA - Trachta, Štěpán (2020)
Cílem této diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru na dovoz alkoholických nápojů z USA. Nejprve jsou v teoretické části vysvětleny základní pojmy týkající se tématu diplomové práce. Konkrétně se jedná o pojem podnikatelský záměr a technickoekonomická studie, jejíž součástí jsou dílčí analýzy. Praktická část je věnovánasamotné tvorbě konkrétního podnikatelského záměru včetně analýzy makroprostředí PEST, analýzy pěti konkurenčních sil, marketingového mixu a analýzy SWOT. V závěru práce lze nalézt zhodnocení potenciálu tohoto podnikatelského záměru.