Reakce USA na snahu Venezuely zavést kryptoměnu do podoby státního platidla - Cvach, Jan (2020)
Cílem práce je zjistit, jakým způsobem se může vyvíjet postoj USA vůči Venezuele v souvislosti s implementací její národní kryptoměny Petro. Práce využívá metody indukce a dedukce. Mezi klíčové hypotézy patří domněnka, že kryptoměna Petro vznikla za účelem obejít uvalené sankce ze strany USA. K jejímu potvrzení či vyvrácení může pomoci analogie předchozích způsobů, jakými mezi sebou jednali oba aktéři v předchozích režimech.