Reakce USA na snahu Venezuely zavést kryptoměnu do podoby státního platidla - Cvach, Jan; Jedlinský, Jakub; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem práce je zjistit, jakým způsobem se může vyvíjet postoj USA vůči Venezuele v souvislosti s implementací její národní kryptoměny Petro. Práce využívá metody indukce a dedukce. Mezi klíčové hypotézy patří domněnka, že kryptoměna Petro vznikla za účelem obejít uvalené sankce ze strany USA. K jejímu potvrzení či vyvrácení může pomoci analogie předchozích způsobů, jakými mezi sebou jednali oba aktéři v předchozích režimech.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses